12 augustus 2019

Met de bescheiden maar bijzondere expositie ‘Veldwerk’ haakt het MOW aan bij het OFF-programma van De Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie.  

Waar sommige fotografen in hun studio blijven, gaan andere juist ‘het veld in’, al is het enkel virtueel. Alle drie exposerende fotografen verkennen op eigen wijze het Groninger landschap.

René Alberts reist de hele wereld over in Google Streetview. Van deze foto’s maakt hij kleine kunstwerken, vaak voorzien van een licht schurende tekst. Deze nieuw reeks focust zich op Groningen.

Annemarie van Buuren brengt een digitale ode aan de wilde grassen en bloemen die tegenwicht bieden aan de grote groene vlaktes raaigras die het Noordelijke landschap vaak domineren: Kleur in plaats van ‘grasfalt’.

Pieter Tonnis de Graaf ging met een zelfgemaakte pinholecamera naar het Hoogeland. Met kleurfilters maakt hij van drie zwart-witfoto's gevoelvolle beelden van het karakteristieke noord-Groningse landschap.

Meer over deze, kleinere, expositie lees je hier. Op zondagmiddag 13 oktober om 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend. Vanaf 14.30 is de toegang gratis en staan er een hapje en drankje klaar.