1 augustus 2018

Treed in de voetsporen van Tonnis Post en doe mee aan de fotoactie “Mien doalders plekje”.

Tot en met 31 maart 2019  vind je in het MOW de fototentoonstelling Fotografen van de vooruitgang. Hedendaags fotograaf Dirk Kome trad daarvoor in de voetsporen van Tonnis Post. Post was een Winschoter fotograaf die naam voor zichzelf maakte aan het begin van de twintigste eeuw. Tegenwoordig is hij in Groningen vooral nog bekend van zijn foto’s van plaggenhutten in Westerwolde. Arts Pieter Bloemers Middendorp gebruikte deze foto’s om te strijden voor meer ‘zonlicht en versche lucht’ in toenmalige woningen. Kome ging op zoek naar de nazaten van de mensen die Post vereeuwigde en bezocht de plekken van toen opnieuw, met vaak verrassende resultaten.

Ook jij kunt in de voetsporen van Post treden. Wat is tegenwoordig ‘de woonstand’ van Groningen (en daarbuiten)? Hoe leef jij? Wat is jouw favoriete plekje in of om huis? Maak een foto en doe mee aan de fotoactie “Mien doalders plekje”. Je kunt van alles op je foto zetten, een hoekje in je huis of tuin, die ene favoriete leunstoel die nog van Oom Wibo was, je huidige ‘bedstee’ of maak een foto van jou en jouw naasten voor jouw huis, zoals ook Post dat deed.

Ingezonden foto’s krijgen een plekje in de tentoonstelling in een fotoalbum. De mooiste foto brengt het museum uit als ansichtkaart!

Hoe doe je mee?

Stuur je digitale foto voor 1 januari 2019 (deadline verlengd) naar info@museumdeoudewolden.nl. Vergeet daarbij niet je naam, woonplaats te vermelden en vertel kort waarom dit jouw ‘doalders plekje’ is. 

NB liever geen natuurfoto's! We weten dat de natuur van Groningen en speciaal Westerwolde wonderschoon is, maar de fotoactie richt zich nu juist op onze woonomgeving, je eigen huis en tuin. 

Voorwaarden

  • Foto’s zijn door jezelf gemaakt (auteursrecht behoort tot de inzender)

  • Eventuele mensen op de foto geven toestemming voor het tonen van de foto

  • Foto’s zijn in de originele of hoogst mogelijke resolutie (grotere bestanden kun je eventueel via WeTransfer verzenden).

  • Het MOW mag de foto’s tonen en publiceren in het kader van de fotoactie en de promotie en verslaglegging rond de tentoonstelling Fotografen van de vooruitgang en het museum zelf. Bij ander gebruik neemt het museum contact op met de rechthebbende.

  • Het MOW houdt zich het recht voor om ten allen tijde foto’s zonder opgave van redenen uit te sluiten van deelname.